16 oktober 2009

Thema fruit

Vorige week werkten we een ganse week rond het thema fruit!

thema fruit_012

thema fruit_016

thema fruit_047

thema fruit_051


Op maandag gingen we samen met de kindjes van juf Barbara naar de markt te Ninove. Daar kochten we druiven, appels, peren, appelsienen, aardbeien,... Ook Jules was van de partij!

Elke dag konden we een ander soort fruit proeven en werd het fruit van de dag uitvoerig besproken: kleur, vorm, voelen, proeven,... .

Op donderdag gingen we normaal naar de boomgaard maar dit ging niet door omdat de weergoden ons niet zo goed gezind waren die dag! Jammer!

Verder leerden we een liedje over een appel met 5 kamertjes en 2 pitjes en een lied over Piet banaan. De versje gingen dan weer over een dik peertje en over appeltje geel, groen en rood!

thema fruit_067

thema fruit_068

Tijdens de creatieve activiteiten schilderden we onze eigen appel op papier, stempelden we met proppen papier onze appels, scheurden we groene snippers om onze peer te bekeven, maakten we Piet banaan en maakten we proppen van zijdepapier om onze tros druiven te maken!

thema fruit_076
Op het einde van week maakten we met het resterende fruit een lekkere smoothie. Echt lekker, een goed idee voor de kindjes die niet veel fruit lusten!thema fruit_071

10:01 Gepost door juf Veerle in thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.